3844
img1

Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu u Velikoj Britaniji!

Aleksandra Kovač, naša proslavljena umetnica i kompozitorka filmske muzike, sada i sudija popularnog tv formata “X Factor Adria” koji se svake nedelje emituje u celom regionu, kao član prestižnog američkog udruženja filmskih kompozitora Hollywood Elite Composers, komponovala je muziku za animirani film "Separate lives" ( "Odvojeni životi" ) režiserke Majre Ernandez Rios.

 

Ovaj film, i Aleksandra kao deo autorskog tima, su nominovani za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award!

 

Aleksandra je na ovom filmu radila tokom svoje magistrature na Edinburg univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburgh Film Festivalu! “Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni deo muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu!” – kaže Kovačeva.

 

Muziku za film je producirao Aleksandrin dugogodišnji muzički saradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu!

http://www.bafta.org/scotland/awards/news/nominations-for-the-british-academy-scotland-new-talent-awards-annouced

Ostale vesti