2444
img1

Kako da se idealno našminkate?

Dragi naši, evo par tipova kako da se našminkate za audiciju (i uopšte) koje vam daje Golden Rose:

Veoma je važno odabrati pravu boju pudera, koja po pravilu treba da bude najbliža boji tena kako se ne bi videla razlika u boji lica i vrata. Ukoliko odaberete svetliju ili tamniju nijansu, neophodno je namazati i vrat.

Korektor za podočnjake treba da bude svetliji od boje tečnog pudera za najviše dve nijanse.

Ukoliko ističete oči, važno je napomenuti da usta treba da budu neutralno našminkana. Ako su usta naglašena, oči su neutralne – samo ajlajner i nežne boje senki.

Rumenilo jeste ponovo u modi, ali je vrlo važno da se njegova boja slaže s bojom karmina i da bude neutralno u odnosu na senke na očima.

SMOKEY EYES

Nakon nanošenja pudera i korektora nanesite senke na kapak. Na unutrašnji ugao kapka nanesite svetlobež senku, a na spoljni ugao crnu, koja se fino razmaže četkicom ka unutrašnjosti kapka. Ispod oka nanesite crni krejon, razmažite ga četkicom kako ivica ne bi bila oštra, na gornji kapak stavite ajlajner, a na unutrašnji deo donjeg kapka kajal olovku. Ove godine su moderne metalik-zelene i pariskoplave nijanse krejona za oči. Možete ih staviti unutar kapka – dobićete fenomenalan efekat.

Maskara na kraju daje najlepši završni efekat i otvara oko.

MAČKASTE OČI I NAPUĆENA USTA

Nakon stavljanja podloge krenite s mejkapom očiju. Za početak nanesite na unutrašnji ugao kapka svetlobež senku, a na sredinu mali sloj svetloružičaste senke da date sjaj oku. Nakon toga iscrtajte gornji kapak ajlajnerom tako da završetak ide prema slepoočnici – na taj način se stvara mačkasti izgled. Ne zaboravite da definišete i obrve, jer ova vrsta mejkapa ne podnosi raščupanost. Ako ste izrazito svetlog tena, umesto crne upotrebite smeđe nijanse ajlajnera.

Usne za početak iscrtajte tamnijom crvenom olovkom i malo je razmažite, pa nakon toga nanesite crveni ruž. Providni sjaj je poslednji korak. Bogato ga nanesite na sredinu usana kako biste postigli željeni izgled. Ove sezone je moderan ruž boje vina, pa možete staviti i bilo koju nijansu tog ruža. Važno je da se postigne efekat tamnijom olovkom kako bi sredina usana bila svetlija i kako bi se dobio izgled napućenih usana.

Ostale vesti