9047
img1

Bootcamp intervju: Željko Joksimović

Sinoć je počela prava uzbudljiva borba, kakvi su vaši utisci o kvalitetu ovogodišnjih kandidata?

Kao muzičara jako me ispunjava rad sa mladim ljudima, a ove godine X factor je regionalni projekat i samim tim njegov značaj je drugačiji.  Bilo je puno mladih talentovanih sa odličnim potencijalima koje uz puno rada mogu iskoristiti i pokazati sudijama, ali i publici da zaista imaju taj X factor koji tražimo.

 

 

Naporno je snimati pet dana po 12 sati dnevno: da li mislite da ste se u nekim slučajevima bili prestrogi ili preblagi?

Uloga sudije nije teška jer se vrlo brzo prepozna ko kako peva, kako se kreće na sceni, kako komunicira sa nama, kako se ponaša. Opet, iskrenost je najvažnija stvar. Važno je ukazati kandidatima da li su na pravom putu ili ne, da li postoji šansa nešto da se promeni, unapredi, nadogradi… Takođe, treba uzeti u obzir da možda možemo i da pogrešimo, ali da se oko onih posebno talentovanih ili posebno netalentovanih uvek lako dogovorimo.

 

 

Čini se da žiri ove godine neretko davao podsticajno DA, mislite li da će to otežati situaciju u sledećoj fazi takmičenja?

Što je više talentovanih kandidata i veća konkurencija među njima, to treba da bude neizvesnija i veća borba.Oni prvenstveno treba da pobede sebe i daju najbolje od najboljeg sebe.

 

 

Večeras  se emituje druga emisija Bootcampa, od ove godine postoji novo pravilo “Izazov 6 stolica”. Šta gledaoci mogu da očekuju?

Biće svakako iznenađenja, videćete večeras, ne bih sada da otkrivam, jer to onda ne bi bila iznenađenja, zar ne?

 

 

U bootcampu dinamika takmičenja se menja: sudije postaju mentori kandidatima. Vi ste mentor damama. Da li ste dobili grupu koju ste priželjkivali?

Toliko je bilo dobrih i talentovanih kandidata da mislim da koju god kategoriju da sam dobio bila bi inspirativna za rad. Treba samo da znaju da ih čeka puno rada i vežbanja, jer to je jedini put ukoliko žele da se izdvoje od ostalih. Od mene će dobiti svu nesebičnu podršku i iskrene savete kako da izvuku iz sebe maksimum, a na njima je se posvete sebi, vežbaju i kako bi nas na kraju impresionirali.

 

Ostale vesti