14864
img1

Intervju "Kuće sudija": Željko Joksimović

Koliko je bilo teško izabrati tri najbolja kandidata, kako ste se osećali u toj teškoj ulozi?

 

Grupa devojaka je zaista bila veoma jaka i tu je bio važan svaki detalj. Koliko vežbaju, da li čuvaju glas, kakav performans imaju… Sve to je veoma važno, jer nama treba kompletna ličnost, neko ko ima taj X-factor. Sam trenutak biranja tri najbolje kandidatkinje nije bio lak, ali one su zaista u tom trenutku dale najbolje od najbolje sebe.

 

Da li je ove godine bilo teže ili lakše u odnosu na prošli sezonu?

 

Uvek je izazovno biti član žirija, a kasnije mentorisati. Prvo treba da odaberete one koji imaju potencijal u sebi, a kasnije da im pomognete da taj potencijal razviju najviše moguće u određenom periodu. Mogu da kažem da je ove godine uloga mentora devojkama bila vrlo izazovna jer je reč o kandidatkinjama koje su uzrasta moje ćerke, znam kakvog su senzibiliteta, afiniteta, mogu da predvidim određene reakcije… Tako da su i moji saveti njima bili upravo kao da se obraćam svom detetu - najdobronamerniji.

 

Poznajete mnogo javnih ličnosti iz sveta muzike. Zašto ste baš pozvali producenta X Faktora Mirka Vukomanovića da Vam bude gostujući mentor i na koji način Vam je Mirko pomogao?

 

Mirko je pre svega moj dobar prijatelj, ali i izuzetan profesionalac i producent, ima puno iskustva i dosta cenim njegov rad. Ideju da baš on bude gostujući mentor sam dobio upravo na jednom od snimanja i poželeo da vidim kakav bi on bio u "mojoj" ulozi. I bio sam u pravu, Mirko je sagledao stvari iz malo drugačije perspektive i verujem da su saveti koje je dao mojoj grupi bili dragoceni.

 

Da li su vaši kandidati ispunili očekivanja ili je bilo i neprijatnih iznenađenja?

 

Jako sam zadovoljan svojom grupom, ali, ponoviću opet, devojke koje su najviše radile na sebi su se izdvojile. Zaista mi je krivo što nisu mogle sve da prođu dalje, međutim, ukoliko radite na sebi i trudite se, nova šansa se brzo stvori.

 

Na koji način ćete kroz dalje takmičenje voditi vašu grupu i šta publiku čeka u lajvovima kada je vaša kategorija u pitanju?

 

Trudiću se da im svojim savetima i iskustvom pomognom da otkriju u sebi, a onda i iznesu van onu emociju koja će pri interpretaciji pesme sve članove žirija, kao i publiku ostaviti bez teksta. U emociji je ključ. Nju morate da posedujete i mora da se vidi jer vas ona vodi melodijom, ona joj daje život.

Lajvovi su nepredvidivi jer upravo neke kandidate ta činjenica blokira, a nekima bude vetar u leđa. Ja im svima želim da budu potpuno opušteni, svoji i iskreni u nastupu.

 

Prošle godine Vaš kanidat je pobedio. Da li mislite da imate kanidata za pobedu i koliko Vam je pobeda važna?

 

Još uvek je rano da se priča o pobedi… Kao mentoru izuzetno mi je drago što je moj kandidat pobedio prošle godine, međutim, i ove godine ima toliko izuzetnih kandidata, konkurencija je veoma jaka i za pobedu se treba izboriti.

 

Ostale vesti