10101
img1

Jednostavno: Amel Ćurić

Amel Ćurić je pre svega momak vedrog duha, koji uvek ima osmeh na licu. Upoznali smo ga na audiciji kada je pevao prvi put pesmu "Da te Bogdo ne volim", grupe "Bijelo Dugme". Tada je dobio komplimete koji su išli do toga da je "Bijelo Dugme" našlo novog pevača. Pomenutu pesmu izveo je i na Super Finalu, u trećem krugu, kada je i odneo pobedu druge sezone najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja X Factor Adria.

 

 

Od audicije do samog kraja Amel nije imao loš nastup što je i njegov mentor Massimo Savić rekao, i što je publika mogla da primeti. Bio je u grupi "Stariji od 27" o kojoj se pričalo da je verovatno i najjača grupa. Kaže da je mnogo naučio od svog mentora, kao i od ostalih članova žirija. Sa Massimom je uspostavio pre svega prijateljski odnos i svi ćemo pamtiti njihov "luuuuudo" pozdrav koji su šarmantno izvodili posle svakog live-a. 

 

 

O njemu se ne pišu tračevi, on ne pravi skandale, on samo širi dobru energiju i pesmu. Doduše dešavala se mu se čudne stvari o kojima ovih dana čitamo u novinama poput pronalaženja novčića od trenutka kada je došao u Beograd do Kombank Arene...Ili to da je rekao Bobiju da oseća da će se naći u finalnom duelu, a tako je i bilo...

 

 

On je rođen u Gračanici, ali poslednjih deset godina živi u Sarajevu. Prilično je svestran, ali muzika je ono što je preovladalo. Pored toga pre povrede bavio se rukometom, imao je iskustva sa glumom, čak se pojavljuje i u jednoj epizodi "Nadreality show-a". Odrastao je uz rock, a sada sluša različitu muziku jer kako kaže ne postoji loš stil muzike. Postoje samo loše i dobre pesme. Njegov muzički uzor je David Coverdale. Svira više instrumenata, a u Super Finalu smo videli da je i klavir jedan od njih. Ima devojku Jelenu, i ne voli da eksponira svoju vezu medijima.  2003. godine pobedio je na jednom lokalnom muzičkom takmičenju.

 

 

Prilično se zbližio sa svim takmičarima, a Adnan i Tarik su ga do poslednjeg trenutka podržavali na svojim Facebook profilima, pozivajući da se za njega glasa.  

 

 

Što se nagrade tiče, Amel je rekao da će je uložiti u svoju karijeru, a pobedu je posvetio devojci i roditeljima.

 

 

Amele, još jednom ti od srca čestitamo i želimo ti puno uspeha u daljoj karijeri! Uz tebe smo uživali! 

Ostale vesti