3542
img1

Intervju: Daniel Kajmakoski

Daniele, long time no see. Gde je bio I šta je radio pobednik prve sezone X factora? 

Putovao sam dosta od kada se “X Faktor” završio, bio sam u Splitu, Beču, Bosni, ali najveći deo vremena proveo sam u Makedoniji. Radio sam na mojim novim pesmama I projektima, ali sam i pokušavao da obiđem sve one ljude kojima sam I dalje zahvalan zbog ogromne podrške kako dok je šou trajao, tako I danas. Snimio sam pesmu sa Kikijem Lesendrićem za film “Bićemo prvaci sveta”, duet sa Željkom Joksimovićem, I u međuvremenu uspeo da postanem ovogodišnji predstavnik Makedonije na pesmi Evrovizije, na šta sam posebno ponosan. Ukratko, bio sam dosta zauzet protehlih meseci, mnogo sam truda i rada uložio, ali sam zadovoljan postignutim rezultatima i radujem se što dolazi i vreme i za prvi solo album u mojoj karijeri.

Čuli smo da si sada na jednom egzotičnom mestu zbog jednog lepog povoda, možeš li nam eksluzivno reći o čemu se radi i kako se osećaš tim povodom?

Da, imate dobre informacije.  Trenutno sam u Kataru, a razlog je I više nego lep: učestvujem na otvaranju Svetskog prvenstva u rukometu koje se ovde, danas održava (15.1.2014). Zajedno sa svojim kolegama, eminentnim pevačima iz 24 zemlje koje učestvuju na ovogodišnjem prvenstvu pevaću zvaničnu himnu prvenstva pod simpoličnim imenom “Live it”. Veoma sam ponosan što sam deo ovako velikog projekta, ovde je stvarno prelepo, organizacija je na svetkom nivou. Upoznao sam mnogo zanimljivih ljudi iz različitih zemalja, zaista uživam.  Još samo da Makedonija pobedi I biću najsrećniji Makedonac na svetu!

U kom pravcu se kretao tvoj život kada si sišao sa scene u Areni I shavtio da sad više nema šale I da tvoja karijera kreće?

Realno ovaj biznis nije šala i nije dovoljna samo pobeda na takmičenju da budeš uspešan. Konstantno radim na sebi, vežbam i pišem pesme, nema odmora. Ali, ne žalim se, prelepo je baviti se muzikom, to je moj životni poziv. Uživam u svemu što mi se dešava.

U stvari, da li je krenula onako kako si ti zamislio? Da li je bilo teško tebi kao čoveku da se navikneš na slavu, a tebi kao pevaču na novonastale obaveze?Kakve su se bure odvijale u tebi privatno?

Kada ste učesnik u televizijskom  formatu, nemate vremena da razmlišljate ni na šta drugo osim na takmičenje. Tek kasnije možete da se fokusirate na karijeru. Lepo je gledati kako svaki dan, korak po korak, napredjujem. Slava mene nikad neće promeniti, niti će mi smetati. Obaveze koje imam su prelepe, ali nisu ni malo lake. Ponekad se pomalo umorim od svega, ali odmah se setim kako mi je bilo pre “X Factora” i onda nađem snagu i vremena za sve! Privatno je sve kako što je uvek bilo,  samo što imam manje vremena za porodicu, ali najbliži me i dalje podržavaju i još uvek su ponosni na sve što sam postigao. 

Da li ti je neko zamerio da si se uobrazio ili da si zaboravio na stare prijatelje? 

Ne... zašto bi ? :) Nisam se  uobrazio i uvek će mi biti bitni stari prijatelji: oni su me voleli I pre “X Faktora”, to nikada ne mogu da zaboravim.

Žene su te obožavale još dok si se takmičio, a ne samo kada si pobedio. Kakva je situacija na tom polju? Da li si pronašao ženu svog života?

Ne zelim više da pricam za medije o privatnom zivotu, može li neko drugo pitanje?

Svima je poznata tvoja priča I težak život koji si živeo pre nego što si rešio da rizikuješ I prijaviš se u X factor. Da li se desi ponekad da ti slava udari u glavu, pa da zaboraviš na te dane, ili se živo sećaš toga I shvataš koliko je slava prevrljiva stvar? 

Nije ni malo lako biti popularan, to je veoma velika odgovornost i isto težak posao kao I svaki drugi,  ali ništa me ne čini srećnijim nego pevanje, tako da se nikada neću buniti. Nikada se neće desiti da mi slava “udari u glavu” jer nisam tako vaspitan. Isti sam kao I uvek i ponosan sam na to.

U kakvim si odnosima sa ostalim učesnicima X factora? Viđate li se, čujete li se?

Imam odličan odnos sa svima samo bih želeo da se česce viđamo. Ponekad mi nedostaje sve što smo zajedno preživljavali tokom takmičenja: vežbanje, uzbuđenje, napetost, ali i interne šale, druženje. Kada sa nekim intenzivno provodite toliko vremena, logično je da vam to ponekad nedostaje. Međutim, potpuno je jasno da je svako krenuo svojim putem i nažalost, malo je vremena za često druženje. Čujem se I uvek rado vidim sa Maidom, Aleksom i Urošem.

Najavljena je i druga sezona XF na TV Prva, hoces li je pratiti i jel imas nesto da poručiš budućim takmičarima?

Pa naravno da hoću, jedva čekam novu sezonu. Želim svim takmičarima puno sreće, jer je pored zalaganja, truda I rada, sreća veoma važna u ovom poslu, kao i u životu uopšte. Preporučujem svim budućim kandidatima da se maksimalno posvete takmičenju, i da shvate to veoma ozbiljno, ali pre svega moj savet je: budite uvek prirodni i iskreni, publika to nepogrešivo primeti i ceni! 

Ostale vesti