1409
img1

Glas - vaš glavni adut

Bliži se dan audicije, morate na svom instrumentu, u ovom slučaju glas, naštelovati žice što bolje. Glas je vaš glavni adut, zato morate paziti na njega kao što i sportista vodi računa kako ne bi zadobio povrede. Evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći - neke ćete sigurni smo, rado usvojiti.

1. Naspavajte se dovoljno veče pred nastup - svakako je dobro i za ten.
2. Pijte dosta vode - dobro je i za kožu da bude hidrirana.
3. Konzumirajte samo topla pića – taman će vas i zagrejati malo.
4. Ostavite cigare- dobro znamo da možda nije najlakša odluka, ali makar ih malo smanjite.
5. Narodna septoleta: jedno živo jaje popijte - kao Dragan Nikolić u „Ko to tamo peva“ :)
6. Potrudite se da se ne derete - znamo da je teško kad vas neko preseče u saobraćaju da ne vrisnete, ali umesto toga zapevajte- svakako ćete se bolje osećati :)
7. Uzmite šljivu ili dve pred nastup- mislimo na suve šljive :), izvadite košticu i sisajte ih kao bombonu.
8. Pevajte svojim glasom, ne pokušavajte da imitirate poznate pevače- grebete svoje grlo a i može da se desi falš kad najmanje očekujete.
9. Vežbajte tehniku pevanja svaki dan makar 30 minuta, ali čekajte da prođe 2 sata nakon buđenja- predaudicije počinju u 9, znači poranićete tog jutra. Ko rano rani 2 sreće grabi.
10. I za kraj svakako najslađi savet- pred nastup pojedite čokoladu, šećer će dobro uticati na glasne žice- mislimo na 2 kockice, ne celu čokoladu, ipak treba imati na umu da treba ući i u kostim ;).

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći za raspevano grlo. Ko zna možda i vi imate neke male tajne kako održavate svoj glas u što boljoj formi. Rado ćemo ih usvojiti. 

Ostale vesti